Karin Stiksma  |  06 190 570 19  |  karin@jointprojects.nl

Diensten

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt Joint Projects met verschillende diensten. Al deze diensten hebben uiteindelijk hetzelfde doel: een inclusieve en toegankelijke recreatiesector.

Herkent u zich hierin?

 • U weet niet hoe u tot een inclusieve strategie en bedrijfsvoering komt. Daarom laat u dit onderwerp links liggen.
 • U weet dat u meer omzet genereert door een, voor iedereen toegankelijke, recreatieaanbod te ontwikkelen. Maar hóe u precies een toegankelijk recreatiebedrijf maakt, is onduidelijk
 • U wilt uw reputatie op het gebied van toegankelijkheid verbeteren, maar u weet niet waar u moet beginnen.
 • U wilt een uniek, onderscheidend concept op het vlak van toegankelijke vrijetijdsaanbod ontwikkelen, maar u mist de handvatten voor een product. 
 • U wilt dat er een toegankelijk aanbod in uw dagattractie of verblijfsaccommodatie komt. U mist alleen het netwerk en de expertise.
 • U wilt een duurzaam plan voor uw bedrijf of organisatie, maar u mist hierbij een persoonlijke, passende strategie.

 

Dit krijgt u van mij:

 • De ontwikkeling van een inclusieve strategie. Mét handvatten en mét de juiste kennis. 
 • De vertaling van in een inclusieve bedrijfsvoering, zodat uw recreatie aanbod toegankelijk wordt voor iedereen.
 • U wilt conceptontwikkeling, samen met expertise. Daarvoor heeft u een netwerk nodig. Door mijn grote netwerk kan ik u dit goed aanbieden.
 • U bent klaar om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. U bent klaar voor échte community building. Door mijn achtergrond en kennis ben ik ervaren in community building. 
 • De eerste stappen zetten we samen en ik kan u in elk onderdeel van dit proces helpen.
 • Persoonlijke matchmaking en contact. Door mijn achtergrond, expertise, diverse bestuurlijke ervaringen en opleiding kan ik u uitstekend begeleiden. Meer over mij weten? Bekijk de Over Karin-pagina. 
 • Diverse wetenschappelijke publicaties. Doordat ik al jaren in dit vak zit, kan ik documenten opzoeken die aansluiten bij u en uw programma. 

 

 

 

Dit bieden wij aan

Om u zo goed mogelijk verder te helpen, werken wij met verschillende diensten:

Abonnement Toegankelijke Recreatie:

Het abonnement is één centrale plek waar netwerk, praktische handvatten en expertise samenkomen. De ideale plek om een eerste stap te zetten naar een toegankelijk recreatiebedrijf. Mijn community Toegankelijke Recreatie zorgt ervoor dat uw locatie of activiteit voor iedereen toegankelijk is. 

Het abonnement bestaat uit:

 • 1 uur persoonlijke online matchmaking met mij als expert
 • Onbeperkt toegang tot het forum
 • Onbeperkt toegang tot de kennisbank met best practices, onderzoeksrapporten en toolkits
 • 10x Digital Wake-Up (live of achteraf opname)
 • Ons logo op uw website
 • Uw logo op onze website

Karin Stiksma helpt u, als expert en matchmaker, verder. Mét duidelijke informatie en helderheid.  

 

Het Rebellenteam

Het toegankelijk maken van uw onderneming begint bij inzicht: waar kunt u uw bedrijf optimaliseren?

Als u zelf geen beperking heeft– en uw omgeving ook niet -, kan het soms lastig zijn om te weten waar iedereen behoefte aan heeft. Ook omdat er heel veel verschillende beperkingen zijn. Als vrijetijdwetenschapper geef ik vooral aandacht aan plezier en ontspanning. Iedereen heeft iets anders nodig. Waar legt u dan focus op? Waar begint u überhaupt? 

Daarom werkt Joint Projects met een rebellenteam: 10 ervaringsdeskundigen die álles weten over toegankelijkheid. Deze groep komt samen met mij een dag(deel) op uw locatie, beleeft uw attractie en signaleert wat ze nodig hebben. Dus weet u niet waar u moet beginnen? Dan weten deze mensen dat wel.

We kijken door de bril van de 3 knoppen van Joint Projects: 1. Attractie/accommodatie, 2. Infrastructuur, en 3. Medewerkers.

 

Co-creatie sessie voor het MT 

Dit is een sessie waarbij Karin Stiksma in één dagdeel samen met het MT als opmaat kijk naar een inclusieve strategie. We verkennen samen waar ‘haakjes’ zitten in de huidige strategie en de bedrijfsvoering om toegankelijkheid handen en voeten te geven in de praktijk. Geschikt voor als u behoefte heeft aan helderheid, richting en expertise. 

 

De Toegankelijke Roadmap

Op basis van een inclusieve strategie kan het MT bewust keuzes maken over welke aanpassingen ze willen doen. Bijvoorbeeld over het wel of niet plaatsen van een lift of juist andere aanpassingen doen die meer impact hebben. Hierbij kunnen we ook kijken naar uitbreidingen, nieuwe attracties en renovaties. 

 

Toegankelijke Bewegwijzering

Ook realisatie van toegankelijke bewegwijzering is een product dat ik samen met Jora Vision ontwerp en maak. Hierin geven we focus aan het inclusief ontwerpen en maken van bewegwijzering in het park, zodat deze voor iedereen toegankelijk is. 

 

Visitor Accessibility Center

Iedere doelgroep heeft een andere informatiebehoefte en een andere manier van vergaren van informatie. Joint Projects heeft een modulair basis ontwerp voor een ‘Visitor Accessibility Center’ zodat iedere gast op de goede manier ontvangen kan worden gedurende de gehele customer journey.

 

Co-creatie designsessies 

Dit is de juiste stap naar een nieuw niveau van uw organisatie. Door samenspel van de Rebellen en professionele experts kijken we naar de mogelijkheden van nieuwe attracties. Hierdoor lopen technische aspecten hand in hand met de sociale ingangskenmerken van mensen met een beperking. 

 

Advies op maat

Wegens mijn werkervaring, studie en netwerk kan ik u uitstekend helpen bij advies op maat.. Mocht u hier behoefte aan hebben of weet u niet welke dienst het beste bij u past? Neem dan vooral even contact op.


 

Woorden van onze klanten

‘Leuke creatieve manier van visiebepaling’.
‘Strak programma, mooi resultaat’.
‘Goed hoe de aanpak gezamenlijk wordt vormgegeven’.
‘Gezamenlijk belang zien van de cliënt’.
‘Enthousiasme waarmee iedereen hier bijdraagt’.
‘Eenvoud, daadkracht, samenwerken, humor’.

Rollen

Inhoud én benchmark

Vanuit mijn studies Vrijetijdwetenschappen en Internationale Master Programme in European Leisures Studies, breng ik een combinatie van een bedrijfskundige, psychologische en sociologische achtergrond in. In mijn loopbaan heb ik verschillende functies bekleed, zowel publiek als privaat en zowel nationaal als internationaal. Van locatiemanager, interim manager, marketing director tot directeur-bestuurder en toezichthouder. 

In elke rol zit mijn meerwaarde in het inbrengen van zowel inhoudelijke thema’s als in de benchmark die ik door mijn brede ervaring nationaal en internationaal tot mijn beschikking heb. Ik breng altijd ‘inclusie’ als thema in. 

Toezichthouder

Als toezichthouder ben ik vooral geïnteresseerd in de intrinsieke motivatie van bestuurders en hun kwaliteiten. Dat is belangrijker dan alleen cijfers. Het draait om verantwoordelijkheid nemen en verbinding realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat ik als vrouwelijke toezichthouder daarin een ander geluid laat horen dan een man.

Directeur-bestuurder

Als directeur-bestuurder was ik in een complex krachtenveld eindverantwoordelijk voor 80 medewerkers en een omzet van € 4.5 mln.

Interimmanager

Als interim manager help ik organisaties bij het ontwerpen en uitvoeren van geplande veranderingen. Ik geef de kaders aan, ga de dialoog en de verbinding aan met de professionals. Zo kunnen we samen zoeken naar innovatie.

Marketing director

Als marketing director bij een makelaar in Tokio was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het marketingbeleid voor expats van buitenlandse bedrijven.

Locatiemanager

Als locatiemanager was ik verantwoordelijk voor de aansturing van het MT en voor de dagelijkse gang van zaken binnen een woon-zorgcentrum. Ook zette ik de Zorgalliantie (dZA) op.

Opdrachten

Sessie voor de Board of Directors van Vekoma Rides B.V.

Opdracht
Verzorg een sessie waarin de Board of Directors inspiratie krijgt van best practices van toegankelijke attractieparken en dagattracties wereldwijd; door een nieuwe ‘bril’ kijkt naar het bestaande aanbod; en kansen ziet voor herijking van de strategie en het beleid, voor nieuwe productmarktcombinaties en strategische partnerships.

Resultaat

 • Start van een integrale en structurele benadering van toegankelijkheid binnen Vekoma Rides B.v.; in de strategie, het beleid en de bedrijfsvoering
 • Opname van toegankelijkheid in ‘The Strategy House’ en ‘Change of Programs House’

Pré scan PUUR Exloo toegankelijke villa’s

Opdracht
Voer een pré scan uit zodat Kontour Vastgoed een algemeen beeld krijgt van de doelgroepen die passen bij de verdieping van uw brand PUUR Exloo; globaal zicht krijgt op de markt van toegankelijke vakantiewoningen in het luxe segment; en grofweg zicht krijgt op de ingrediënten van een nieuw onderscheidend aanbod in de markt van luxe vakantiewoningen.

Resultaat

 • ‘insights’ in de wensen en behoeften van ervaringsdeskundigen bij hun keuze voor verblijf in luxe toegankelijke villa’s passend bij het brand van PUUR Exloo (vraag)
 • een kwalitatief en kwantitatief overzicht van de markt van toegankelijke vakantiewoningen in het luxe segment (aanbod)
 • globale verkenning van de ingrediënten voor de conceptontwikkeling van luxe toegankelijke villa’s die aansluiten bij het luxe brand van Puur Exloo (positionering)

Triënnale: programma Kleur Apeldoorn Mee!

In 2008 vond in Apeldoorn het internationale cultuur- en landschapsevenement Triënnale plaats. Er waren grote attracties voor het cultuur-recreatieve publiek. En ook activiteiten voor en door Apeldoorners. 

Opdracht
Zet een programma op waarin de eigen inwoners van Apeldoorn betrokken worden bij het Triënnale evenement. 

Resultaat
Een programma ‘Kleur Apeldoorn Mee!’ bestaande uit 3 projecten:

 • Code Groen: een grote, groene paraplu van events

Woningcorporaties lieten in samenwerking met 40 kunstenaars, bewoners en ondersteund door een welzijnsorganisatie, 100 kunstzinnige uitingen groeien in de dorpen en buurten van Apeldoorn. Samen met buurtbewoners hebben kunstenaars het groen in de buurt op de kaart gezet, verfraaiden zij de woonomgeving met kunst of deden ze aan straattheater. 

 • The Royal Mile: leer- werkplek voor uitkeringsgerechtigden

Onder begeleiding van een sociaal werkbedrijf hebben ca. 20 mensen werkervaring opgedaan als conciërge, schoonmaker of suppoost bij The Royal Mile in park Berg & Bos.

 • Premie op Groen: buurtinitiatieven beloond

Groepen bewoners gingen in 82 buurten en straten, verspreid over de stad en dorpen, aan de slag met hun omgeving. Hun activiteiten waren gevarieerd en hadden naast groene ook sociale, artistieke  en cultuurhistorische aspecten. Het leverde een keur aan initiatieven op voor het mooier en leefbaarder maken van straten en buurten.

Karin IAAPA Belgium Spring Summit Walibi
accessible leisure

“Ik ken Karin als iemand met een prettige vasthoudendheid op de onderwerpen waar ze voor staat. Haar gevoel voor nuance en mensenkennis maar ook structurele aanpak en strategische kijk op zaken maken haar tot een kundig verbinder en organisator. Haar hart en hoofd zijn in balans waardoor ze zich bij uitstek in kan zetten voor maatschappelijk relevante onderwerpen.”

Kees Klesman, directeur Club van Elf

Karin Stiksma
Celebeslaan 8
7314 BG Apeldoorn
06 190 570 19