Fysiek beperkt? Dan zijn dagelijkse uitjes niet zo vanzelfsprekend

“Fysieke obstakels en bewuste en onbewuste uitsluiting zorgen ervoor dat Nederlanders met een beperking, vijf jaar na ratificatie van het VN-Verdrag Handicap, nog altijd niet gelijkwaardig kunnen deelnemen”. Dat staat in de inleiding van een artikel van Trouw op 8 juni 2021. Hiermee duidt het artikel op dagattracties, accommodaties, maar ook dagelijkse dingen als winkelen. En dat niet-gelijkwaardig-deelnemen? Daar lopen Karin en Rien de Leeuw dagelijks tegenaan. Ze zitten beiden al bijna veertig jaar in een rolstoel. ‘Naar sommige plekken gaan we gewoon niet, dan hoeven we ons ook niet te ergeren’, zeggen ze in een ander artikel van Trouw.

Kleine dingen kunnen er al voor zorgen dat iemand met een beperking deel kan nemen aan dagelijkse activiteiten, zoals winkelen of gebruik maken van het openbaar vervoer. En ondanks dat meer dan twee miljoen Nederlanders een beperking hebben, wordt hier vaak niet aan gedacht. Dat is jammer, want de oplossing kan heel makkelijk zijn.

Accommodatiehouders en attractieparken hebben nog veel winst te behalen. Het begint al bij bewustzijn, de stappen volgen daarna. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat ook Karin en Rien makkelijker dagjes uit kunnen.

Nieuwsgierig waar je al kan beginnen? Of loopt u hier als organisatie tegenaan? Leer onze Rebellen kennen! Dit is een onderdeel van Joint Projects, waarbij mensen met verschillende beperkingen signaleren hoe toegankelijk uw organisatie is. Meer weten? Zoek contact met ons op!

Lees hier de artikelen:

https://www.trouw.nl/binnenland/karin-en-rien-zitten-allebei-in-een-rolstoel-dus-samen-met-de-bus-op-pad-zit-er-niet-in~b521cdd2https://www.trouw.nl/binnenland/karin-en-rien-zitten-allebei-in-een-rolstoel-dus-samen-met-de-bus-op-pad-zit-er-niet-in~b521cdd2

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×