Lancering Kunstroute Rotterdam

Wanneer

26/10/2022    
14:30 - 17:00

Lancering Kunstroute Rotterdam VAN ZUIDPLEIN NAAR CENTRAAL STATION

Op woensdag 26 oktober wordt de Kunstroute Rotterdam, van Zuidplein naar Centraal Station gelanceerd. De nieuwste kaart in de serie kunstroutes komt langs 38 bekende en minder bekende kunstwerken en brengt u van Zuidplein via de Dordtselaan, Maashaven en Rijnhaven, over de Erasmusbrug en Coolsingel naar het Centraal Station. Met Beeld in Geluid hebben we de beelden toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking door van elk beeld een objectieve beeldbeschrijving te maken.

Op woensdag 26 oktober om 14.30 uur wordt bij het kunstwerk Il grande miracolo (1958) van Marino Marini (ter hoogte van Mijnsherenlaan 231A) het eerste exemplaar van de kunstroutekaart gepresenteerd door Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam. Elvera van Leeuwen van Stichting Oren en Ogen Tekort geeft een toelichting op het initiatief Beeld in Geluid. Aansluitend starten er om 15.00 uur twee wandelingen, één voor kinderen en één voor volwassenen. Voor mensen met een visuele beperking worden de beelden beschreven en samen ervaren. Stichting Oren en Ogen Tekort begeleiden deze tours onder leiding van Kachiri van Zwam en Elvera van Leeuwen.

Aanmelden kan via de website https://www.orenenogentekort.nl/beeld-in-geluid/kunstroute-big-in-rotterdam/

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×