Wie ontwerpt de meest toegankelijke picknicktafel van het Vechtdal?

Een van onze deelnemers uit de regio Vechtdal heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de meest toegankelijke picknicktafel. Vanaf 1 juli kun je een ontwerp indienen.

In het Vechtdal werken vrijetijdsbedrijven, zorgpartijen, inclusie werkgroepen, overheden, Vechtdal Marketing, Ondernemershuis Vechtdal en andere betrokken organisaties al jaren lang samen aan de uitdaging en kans om de vrijetijdswereld en het sociale domein en de gezondheidszorg bij elkaar te brengen. Samen hebben we de ambitie om de meest toegankelijke, gastvrije en gezonde bestemming te zijn voor inwoners en bezoekers, ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Iedereen telt mee en moet mee kunnen doen.

Ontwerpers, creatievelingen, inwoners, ondernemers, scholieren en studenten worden uitgedaagd om de ‘meest toegankelijke picknicktafel van het Vechtdal’ te ontwerpen. De uitvraag is een technische schets met toelichting. De winnaar(s) zijn / haar ontwerp wordt geproduceerd in het Vechtdal. De winnaar verdient tevens een overnachting en diner voor 2 personen in de regio. Het streven is om zoveel mogelijk toegankelijke picknicktafels te plaatsen in het Vechtdal, bij vrijetijdsbedrijven en op mooie plekken in de openbare ruimte. Dit project sluit aan op andere lopende projecten en kaders en richtlijnen van gemeenten en natuur beherende partijen. Elke partij draagt hiermee en steentje bij aan een inclusieve en toegankelijke maatschappij, daar wil jij je toch ook voor inzetten?

ACHTERGROND

Vechtdal Overijssel biedt alle ingrediënten om zorgeloos te genieten van de rust, ruimte en natuur. Het Vechtdal is een regio waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat en waar we iedereen een onvergetelijke vakantie of dagje uit willen laten ervaren. We willen middels het project ‘Zorgeloos Vechtdal’ de eerste ongehinderde, gastvrije en toegankelijke vakantieregio zijn in Nederland, met zorgdiensten op het vakantieadres en unieke arrangementen. Hiernaast willen we de openbare ‘vrijetijdsruimte’ zo inrichten dat iedereen hier gebruik van kan maken. Om deze reden willen wij ervoor zorgen dat de zit –en ontspanmogelijkheden in de openbare ruimte op zo’n manier worden ingericht dat deze voor iedereen geschikt zijn.

DE OPDRACHT

De opdracht bestaat uit het realiseren van zit-en ontspanmogelijkheden in de openbare ruimte en bij bedrijven geschikt voor iedereen, ongeacht zorg- of hulpbehoefte. De tafels moeten voldoen aan de volgende randvoorwaarden:
– Hebben een innovatief ontwerp;
– Ontwerp is geschikt voor iedereen, ongeacht zorg- of hulpbehoefte;
– Passend bij de identiteit van het Vechtdal;
– De kosten voor de realisatie van de zit-en ontspanmogelijkheid zijn maximaal €1500,- per tafel;
– Worden op een duurzame manier gerealiseerd en hebben een levensduur van +/- 15 jaar;
– Worden gerealiseerd in het Vechtdal (Zwolle t/m Staphorst);
– Zijn in twee modules verkrijgbaar (aanpassing aan bestaande zit- en ontspanmogelijkheden en compleet nieuwe zit- en ontspanmogelijkheden);
– Pré als de zit –en ontspanmogelijkheden gekoppeld worden aan het vrijetijdsproduct (verbindingen met natuurbeleving, horeca, routes etc).

HET TIJDSPAD

Je kan van 1 juli 2021 tot 1 oktober 2021 je schets sturen naar het Ondernemershuis voor het Vechtdal, via [email protected].

DE BEOORDELING

De ingestuurde schetsen worden beoordeeld door een team van professionals op het gebied van: techniek, gastvrijheid, toegankelijkheid en ruimtelijke ordening. Op 8 oktober (in de week van toegankelijkheid) maken wij de winnaar bekend.

Dit project is een samenwerking tussen de lokale inclusie platforms, ondernemers, Ondernemershuis Vechtdal, Vechtdal Marketing, Ruimte voor de Vecht, Natuur voor Elkaar, Vitaal Vechtdal, Rick Brink, Vechtdal Projecten, OVKK, Vechtdal gemeenten, Eelke Droomt, Community Toegankelijke Recreatie en andere stakeholders.

Bron.

Foto: fotograaf Tjeerd Maas ism Eelke droomt

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×