287 Griekse stranden toegankelijk voor mensen in een rolstoel

Griekenland maakt honderden stranden rolstoelvriendelijk, dit doen ze door het installeren van het in Griekenland ontworpen Seatrac-systeem. Met deze technische oplossing kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig van het strand de zee in.

287 stranden in heel Griekenland zullen volledig toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Onder andere door Seatrac, maar er zullen ook andere voorzieningen zijn. Gehandicaptenparkeerplaatsen, toegankelijke badkamer-/kleedruimtes, opritten en paden naar ligstoelen.

Het project, wat 15 miljoen euro kost, wordt gefinancierd door de Europese Unie en Grieks overheidsgeld. Wanneer een strand volledig toegankelijk is voor iemand in een rolstoel, zullen familieleden en vrienden daar ook van profiteren. Ze zullen dan ook bijdragen aan de lokale economie.

Meer lezen? Lees het artikel hier: https://supportmagazine.nl/griekenland-maakt-honderden-stranden-rolstoeltoegankelijk/?utm_source=Email&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=Support-nieuwsbrief-21apr23

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×