EK voor golfers met beperking in Nederland, met golfclinics

Van 20 tot en met 22 juli strijden de 80 beste golf(st)ers van Europa tegen elkaar op The Dutch in Spijk bij Gorinchem. De Nederlandse Golf Federeatie (NGF) organiseerst golfclinics en workshops voor golfclubs om golf met een beperking te promoten.

Het is de eerste keer dat het EK voor golfers met een beperking in Nederland wordt gehouden. Die gelegenheid grijpt de NGF aan om de golfsport voor mensen met een fysieke beperking op de kaart te zetten. Golf is namelijk een geschikte sport om te doen met allerlei beperkingen.

Alle spelers moeten in het bezit zijn van een WR4GD-wereldranglijstpas voor mensen met een beperking. Op basis van de handicap worden de speelsters en spelers uitgenodigd. De winnaressen en winnaars van de driedaagse strokeplaywedstrijd wordt gekroond tot Europees kampioen.

Er zijn ook golfclinics, om te ervaren hoe leuk golf is. Dit kan op 19 juli voor volwassenen en voor kinderen op 21 juli. Ook kunnen kinderen zonder beperking ervaren hoe het is om een aangepaste sport te doen.

Meer lezen? Klik op deze link: https://supportmagazine.nl/ek-voor-golfers-met-beperking-in-nederland-met-golfclinics/?utm_source=Email&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=Support-nieuwsbrief-30juni2023

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×