Geleideroute op de Floriade

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die sinds 1960 eens in de 10 jaar in een Nederlandse plaats wordt gehouden. En in 2022 vond de Floriade Expo plaats in Almere.

Om de Floriade ook toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking is een geleideroute aangelegd met grotendeels betonnen geleidelijntegels. Daar waar geen betontegels geplaatst konden worden, zoals over een betonnen brugdek richting het deel ‘’Utopia Island’’ en het ‘’Oerbos’’ werden de ontbrekende onderdelen in de geleideroute ter plaatse aangebracht door het team van TG Lining.

Ruim 3,5 dag zijn onze collega’s bezig geweest om de route te plaatsen. Om de epoxyhars geleidelijnen goed te laten hechten moet de ondergrond schoon zijn. Vervolgens wordt de route bepaald en worden de lijnen aangebracht. Het is een secuur werkje waar onze mensen specialist in zijn.

De lijnen die bij de Floriade gebruikt zijn, zijn de TG geleidelijnen-smal 15mm, 8 lijnen parallel, kleur zwart (ral 9011). In dit geval paste de kleur zwart het beste binnen het bestratingsontwerp maar we kunnen de lijnen ook leveren in wit, grijs of een willekeurige RAL-tint benaderen.

Richting geven.
Met deze missie is TG Lining sinds 1998 actief in het aanbrengen van geleidevoorzieningen voor blinden en slechtzienden. En dat is er een vanuit het hart omdat volgens ons iedereen het recht heeft om zich zelfstandig te verplaatsen in de openbare ruimte, in openbare gebouwen en bij het gebruik van het OV. Waar en wanneer men dat wil. Zo dragen we eraan bij dat mensen kunnen meedoen aan de samenleving en sociale contacten kunnen leggen en onderhouden. Ongeacht hun visuele beperking.

Wilt u meer informatie of advies over geleideproducten voor uw gebouw of openbare ruimte?
Of heeft u advies nodig over materiaalmogelijkheden voor geleideproducten?

Neem dan contact op met:

TG Lining bv
De Droogmakerij 77
1851 LX, Heiloo
Nederland
[email protected]

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×