Speelbos het Nest

Bijna is het zo ver! De Speeltuinbende komt Speelbos het Nest testen op zaterdag 2 oktober.

Testen door kinderen

Om zeker te zijn dat het speelbos écht toegankelijk is voor iedereen, heeft De Efteling Stichting het Gehandicapte Kind gevraagd om mee te denken. Bij de Speeltuinbende test zullen kinderen met en zonder beperking van de Speeltuinbende daarom alle speelmogelijkheden uitgebreid testen tussen 11:00 en 12:30.

Speelbos Nest! is een plek voor iedereen

De Efteling nam na 36 jaar afscheid van de Polka Marina. Voor deze attractie werd gezocht naar een goed alternatief voor met name de jonge bezoekers van Ruigrijk. Speelbos Nest! wordt dé nieuwe plek voor die doelgroep, waarbij toegankelijkheid centraal staat. “Toegankelijkheid staat al jarenlang hoog in het vaandel bij de Efteling. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis en veilig voelt in ons park. Dat is voor Speelbos Nest! het uitgangspunt geworden. We willen daar een plek creëren die voor alle jonge durfals toegankelijk is en waar kinderen onbezorgd samen kunnen spelen. Of dat nu een kind met of zonder (zichtbare) beperking is”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling. “Ondanks het feit dat het attractiepark momenteel gesloten is en we in een onzekere situatie verkeren, wordt toch met de realisatie van het nieuwe speelbos gestart. Nest! stond al langere tijd op de planning en dit toegankelijke speelbos is een belangrijke toevoeging voor de jongste bezoekers van Ruigrijk.”

Rolstoeltoegankelijke glijbaan, vlonderpad en speeltuinwaterbed

Naast de rolstoeltoegankelijke glijbaan heeft het Speelbos Nest! onder andere een vlonderpad en een speeltuinwaterbed dat voor iedereen met of zonder (zichtbare) beperking geschikt is. Daarnaast zijn alle speelmogelijkheden op verschillende hoogtes gemaakt, zodat het niet uitmaakt of een kind staand of zittend speelt. Ook is er een plek waar kinderen zich even terug kunnen trekken en waar minder prikkels zijn door specifieke keuzes in kleurgebruik en thematisering.

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×