Vergeet de nooduitgang niet!

Een uitgankelijke wereld voor iedereen. Uitgankelijke gebouwen en locaties als iets vanzelfsprekends. De woorden uitgankelijk en uitgankelijkheid als normaal woord in de Dikke van Dale. Dit allemaal is waar Nooduitgang.nu voor staat en gaat!

Nooduitgangen en Bouwbesluit 2022

Tijdens de inspecties die het team van Nooduitgang.nu uitvoert, blijkt dat er steeds meer aandacht komt voor de toegankelijkheid van openbare gebouwen en recreatie- en evenementenlocaties. Helaas blijkt ook dat de toegankelijkheid van vluchtwegen en nooduitgangen, de uitgankelijkheid dus, toch vaak vergeten wordt.

De eigenaresse van Nooduitgang.nu was in 2018 initiatiefneemster van een nieuw pictogram waarmee vluchtroutes en nooduitgangen die uitgankelijk zijn voor mensen met een beperking worden aangeduid. Met de goedkeuring van het pictogram eind 2020 en aanstaande aanpassing van de ISO normering en het opnemen in het Bouwbesluit 2022 is nu een grote stap gezet. Nooduitgang.nu vindt echter dat een nieuw bord geen oplossing is. Een vluchtweg en nooduitgang moet, zeker tijdens een calamiteit, veilig zijn voor iedereen.

Campagne Veilig Vluchten

Na de zomer wordt gestart met de campagne “Veilig Vluchten tijdens een Calamiteit”. Met deze campagne en de organisatie van het evenement in het najaar van 2021 gaan zij bedrijven en mensen, zoals projectontwikkelaar en brandweerspecialisten, samen brengen om niet alleen te praten, maar ook om samen actie te ondernemen. Zo hopen wij dat het uitgankelijk bouwen en maken van vluchtwegen en nooduitgangen snel normaal en vanzelfsprekend wordt.

Wilt u meer weten? Bezoek onze website www.nooduitgang.nu waar wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en het evenement.

×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat ik niet altijd direct kan reageren.

×